Zaza Rasid

My photo
There are two different categories of love. The first category is called a FAIRYTALE. The second category is called JUST ANOTHER LESSON.
i'm all about skittles, rainbows and sparkles. prepare for awesomeness. ENTER AT OWN RISK.

MEREKA SUKA AKU!! :)

Thursday, December 15, 2011

SAYA, BELOG BUDAK KECIK 2011


Fulamak! Siapa abang macho kat atas tu? HAHA yes people! That is the one and only Abang Ben Ashaari kitaaaa~ *applause applause*







Alamak! Lupa pula aku nak cakap:






"ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUKH AND PEACE BE UPON YOUUUUUUU~"





Okay. Tak nak cakap banyak. Aku nak jump straight to the matter at hand. So all of you know kan (eh? tak tahu lagi ke? :p) yang blog aku ni masih newbie lagi fresh. Jadi aku sajasaja la nak promote kotkot aku boleh jadi macam Obefiend, Lyssa Secret, Nisa Gay (peace Kak Nisa! gua masih sayang sama lu!), Maria Elena or even abang Ben kita sorang ni haaa. Haha. Jadi aku nak la join something yang Abang Ben kita ni anjurkan. Its sort of like a contest kot. Tak tau la. But hey! He offers help, so why not la kan? Hehe.
Please click here for his entry :)





So let's get started shall we:


So yea. Nama diberi is Nur Zafirah binti Rasid tapi lebih selesa kalau dipanggil Zaza sebab takut kotkot nanti ada orang panggil Zaza ni Zirafah. Been there, done that. Tapi kalau nak panggil Zafirah pun tak kisah. Pahala weehhh~ Hehe. Sekarang ni Form 4 - jadi next year dah nak sambung Form 5 la kiranya. Menuntut ilmu pengetahuan yang seguni kat Sekolah Menengah Sains, Kuching. So ya..I'm an SBP student. And additional fact tentang yours truly, I'M A SARAWAKIAN!! Hehe.





Why I blog?? It's simple. My friends selalu cakap I ni kuat bercerita and selalu nak review certain things. I even ada satu notebook where I write all my ideas down dan sampai je masa boleh berhadapan dengan computer, I blog away~ It's kinda like my strategy. Certain times orang tak nak dengar jugak kan what I say or celoteh. So I was thinking, if my schoolmates tak nak dengar, maybe somebody else will. Positive thinking leteewwww~ Oh yaaaaaa, my English teacher pun cakap I should publicize my essays. Its not that I'm any good but he told me not too waste my talent. I suka tulis cerita je. Tak ada kaitan antara yang hidup dan yang mati. :D Jadi to put matters simple, I LOVE BLOGGING sebab bila I baca blog orang kan, I feel the excitement, sadness, geeky-ness and semua la yang diorang rasa. It's an adventure for me :)





So kenapa pulak I nak blog I famous?? (haha. okay. perasan sejenak -_-")
Mostly sebab I really want people to experience what I feel. Sharing is caring kan? I nak jugak ajak orang fikir my way of thinking. Popularity tu tak la penting sangat tapi bila tengok followers tu memuncak..fuuhhh. Feeling tu memang overwhelming. Memang tak dapat didescribe and I can feel good about myself sebab my sarcasm diterima orang jugak. Hehe. I nak blog I dikenali bukan sekadar nak menang DiGi WWWOW Awards (merapu sekali lagi -_-"), tapi tu la. I just want people to know me, what I think, what I like etc. Tu je poonnnnnnnnn~




And kotkot tetibe JoeBrooks reti BM, dia pun sedar kewujudan aku adn we'll fall madly in love~
^_^ (Y)





So that's about it, I guess :)




Peace and love. Over and out.





Assalamualaikum and I approve this message:






"Kalau tak jawab, dosaaa. Kalau jawab, SSAAAAYYYAAAAANNNGGGG!!!"

THANKS FOR READING! kalau suka, please click "LIKE"!

4 comments:

Clara said...

hai! Selamat berkenalan..

Sme umurlah kte..

Akak ipar saya kat sarawak jugak. Kat miri.

Gud luck utk spm tahun dpan ^^

http://cerytara.blogspot.com/2011/12/blog-korang-dapat-top-10.html

http://cerytara.blogspot.com/p/stuffs.html

Eza Boom Boom :) said...

hello cik adik yang chomel :D cik akak datang singgah sini. Nama akak, Eza boom boom. Salam kenalan buat adik..^_^

kak eza ex-student sm sains Miri.. :) Indeed, i am also sarawakian...

Eza Boom Boom :) said...

p/s: okey denk :D Hehe. kalau ada apa-apa nak tanya. tanya jak k. :D sharing is caring...Nak tips macam mana?? akak pun tak terror mana :P

dilalala in 3D said...

Hello . Sy dr segmen yg sma. ;))
Done follow u, mind u to follow me back okayy;)))

http:..hydrochloricacidd.blogspot.com