Zaza Rasid

My photo
There are two different categories of love. The first category is called a FAIRYTALE. The second category is called JUST ANOTHER LESSON.
i'm all about skittles, rainbows and sparkles. prepare for awesomeness. ENTER AT OWN RISK.

MEREKA SUKA AKU!! :)

Friday, November 25, 2011

Fashionista Goes Wild

Sekali lagi aku ingin cakap Assalamualaikum fellow readers :)
Yess. Regarding to the title stated above, aku akan blab on about apa yang perempuan suke sangatsangat nak cakap: FASHION!! (selain boys la of course) I'm not really up-to-date dengan the latest fashion and aku pun takada the cash untuk beli new clothes so aku decide nak tengok dari jauh jue la perkembangan manusiamanusia di sekeliling. And let me tell you this. Kalau dibandingkan dengan aku, aku macam minah yang baru keluar dari Hello! Magazine punya worst dressed list. And ohmygosh kalau Kelly Osbourne tengok aku, confirm aku kena saman pasai dia tu Fashion Police. So kalau nak tips on how to be pretty, don't ask me. I'm not even pretty. But I am thankful of what Allah has given me.
ALHAMDULILLAHH~
Tapi kalau korang nak jugak tengok the latest styles untuk nampakkan diri kaukau semua megah dan maju dan loaded, korang boleh la rujuk stylestyle these girls (and ladies)..
(drum roll please..) INTRODUCING..
HAZEL ANTHONY
Kalau nak diikutkan, dia ni belum jadi relative aku lagi (but I hope is going to be!). She's my cousin punya girlfriend and ohmygosh she is just FA-BU-LOUS!! Seriously. Aku belum lagi tengok one day dia tak nampak stunning. This girl really knows how to spice up her style. And of course seperti biasa I am oh-so-jealoous!! Semadi aku takde perfect bod. Peace Kak Zel :)
MIRZA AIN FARHANAH
This girl practically owns a boutique seeing the clothes that she got - literally. Her mom ada start bukak business boutique yang jual oh-so-amazing outfits yang aku sendiri gatalgatal nak beli. Tapi as always, aku terlampau besar nak fit in bajubaju diorang. Tapi shawls yang Mirza jual memang superb gila la. And may I promote their boutique is called RATU COLLECTIONS. Kepada Bintulu readers yang baca post aku ni, I think you all kenal siapa Mirza and her shop is located near the new Sing Kwong dekatdekat area SanFransiscoCoffeeHouse (which is where me and my crew usually hangout bila semua dah gather samasama). Ask her on the lastest muslimah dresses :)
SYAHIRAH ARSHAD
I seriously love her style! She makes boring pastels look like she's wearing something worth major big $$. And and..dia ni memang pandai gayakan tak kira tudung or shawl. Memang duadua perfect. Oooppss..and boys, don't get intimidated by her. Dia nampak je macam dah habis sekolah tapi she's practically just 16 (going to be 17 next year!). Syerah (I call her that) can be like..the Sarawak version of Maria Elena! She loves goofing around which I think that attracts me to her. Me and her go way way back. Like..in primary school! She's a real fashionista in the blood. Holla!!
SYAZANA ATHIRAH
Hee. This is my senior for your information. Tapi dia ni tak la senior mana pun. She's currently 18 (bakal 19 next year) and she really dah pandai macam mana nak model the latest trends. She's like..Bella Swan meets Versa Emerge. Macam tu la. I just love her!! She's great company and she likes hearing me talk (I guess). Gila amazing! Macammacam yang aku dapat cerita kat dia. Masa aku Form1 dulu, kitorang tak rapat mana pun tapi bila masuk Form2 je, we automatically clicked. Somehow. And trust me, she looks like Demi Lovato - literally. Untuk bebudak laki, you'll have to marry her first sebelum dapat tahu dia ni macam Demi Lovato ke tak. :p
SYIFAA ABD KUDDUS
She's a combination of rocker meets high class fashion. For a girl yang petite berbanding dengan minahminah yang di atas sana, she really knows how to rock it. I mean, dia ni..kalau beri pakai plastic sampah pun dah nampak cantik. And macam some of the girls tadi, me & Syifaa go way way back. From primary school (again). Kita tak la sama sekolah tapi we met at tuition. Gila la jugak bila ingat balik. Kitorang selalu main pertandingan siapa dapat menangis dengan cepat. Haha. And yeah - she always won. One style yang dapat aku describe si Eipa ni: ROCKER CHIC. :)
Oh ya..did I ever tell you I like to promote org yang I kenal?? Hehe.
Peace out, homeys!!
Albert Einstein (takde kaitan lagi)..
Assalamualaikum..
p/s: sorry kepada tuan punya gambar sebab aku ambek dari FB korang tanpa memberitahu. :)

THANKS FOR READING! kalau suka, please click "LIKE"!

2 comments:

NISA GAY said...

kmk sik hot meh?hahahahahahahaha

Zaza Rasid said...

malangnya dirimu itu teramatlah handsome. HAHA