Zaza Rasid

My photo
There are two different categories of love. The first category is called a FAIRYTALE. The second category is called JUST ANOTHER LESSON.
i'm all about skittles, rainbows and sparkles. prepare for awesomeness. ENTER AT OWN RISK.

MEREKA SUKA AKU!! :)

Monday, November 21, 2011

Introduction to Readers

Assalamualaikum everybadehhh!!!!!!!!!!!!
As you can see, aku telah pun menukarkan blog aku ni kepada konsep yang lebih down to earth. Tak nak letak banyak widgets sebab that is too immature. Bila aku fikirfikir balik macam mana design blog aku sebelum ni, I started thinking, "whatthef??". Memang tak macho wahai pembaca sekalian. Jadi memandangkan cuti akhir tahun ni lama semacam, so I decided baik aku cuci je blog aku habishabis and re-do balik semua post yang ada. Posts aku pun macam - how to say? typical cliche - so there's no harm in changing my entries kan? And mana aku dapat idea untuk blog aku? Well, as you can see, aku bukan lah pelajar yang terkurus dalam kelas. I'm in fact, the opposite of that. Orang selalu cakap aku ni besar la, cute la (adoh. perasan la pulak!), jadi aku pun terfikir, why not embrace the fact that I'm big?
Korang besar macam aku tak?
Tak kan? Nehhhhh.
Memang aku tahu blog aku ni tak best sangat tapi lepas tengok beberapa blog yang available kat internet, aku pun terus jatuh cinta dengan blogblog diorang. Siapa antara inspirasi aku? Here they are.
Drumroll please..
Number One
Okay. So I like tengok website Taylor Swift. So what? Bila aku tengok balik macam mana dia dah recreate dia punya entry dalam website tu, memang aku sumpah rasa mcm, "Awwwww..sweet giler la!". Minah sorang ni recently menang 3 awards during American Music Award (heads up to the peeps yang menang!) so I think memang dia rocketed to success la. Okay. Back to the topic. Website dia banyak cerita sal kisah disebalik lagulagu yang dia buat and kisah hidup dia yang most probably speak out to readers. So I think doing a blog by writing entries which can relate to readers tu mungkin bagus (kot laa). For the website, please click here.
Number Two
I. So. Love. Her! Maria Elena can probably be the most appealing person yang I ever known! Period. Apa yang aku suka is not really her Blog but what attracts me is her Vlog, and might I say, Asfirdaus Asrul? Haha. Peace, Kak Maria! But anyhoo, her blog ada jugak selitselitkan info yang aku sendiri baru tahu and her life is oh-so-totally-awesome! Wait wait, bukan tu je sebab aku suka baca blog and tengok vlog Kak Maria sorang ni. Her fashion sense is also totally wicked! Memang role model yang best la Maria Elena. Do visit her blog, please click here.
Number Three
Haaaaaaa~ Budak ni I like. Asal aku panggil dia budak? Well, the lady behing this blog is actually my own junior which is our lovely Miss Lailatul Qadriah! *clap clap clap* For a girl yang baru je nak masuk 15 next year, she has some totally wicked ideas on how to write her blog. Blog dia might look simple, but hey, it's the entries that counts right? Nonetheless, aku suka cara dia exaggerate pasal the little things in life. Kat sekolah, aku tak la rapat mana dengan budak ni. Tapi hey, from afar aku tahu aku dengan dia sekepala. Haha. Her blog memang superduperawesome la. Do click here for a sneak peek on her blog.
Number Four
Last but not least is my favourite Iron Girl none other than Nisa Syahindah bt Kamal!! Okay. Do mind her header. She gets pretty crazy when it comes to expressing imagination dia yang WOW tu. Kalau korang jenis yang tak suka baca blog yang berkaitan dengan hidup someone, bacabaca la blog dia ni. memang tak ada kaitan langsung dengan hidup orang sama ada yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia. Apa yang dia merapu kat blog dia is totally what goes in her head. Apa yang dalam minda, tu la yang akan keluar. She's my senior time kitorang kat Kolej Tun Datu Tuanku Haji Bujang (saja nak promote sekolah lama) dulu and I was boleh dikatakan rapat gak dengan minah senget ni. Haha. Click here for more peliks in her blog.
So tu la a little somethingsomething on my inspiration untuk melahirkan blog Berita Aku 3 Kali XL ni. I so do hope you all dapat terima blog ni dengan hati yang terbuka. And with that, aku berambus dulu.
Peace out, yo! Assalamualaikum :)

THANKS FOR READING! kalau suka, please click "LIKE"!

2 comments:

NISA GAY said...

ada blog x mok pdh kmk.kmk merajuk.sila halang kmk drpd terjun gaung.harap maklum.

Zaza Rasid said...

bukan kah dirimu sudah pun menyedari kewujudan blog gua?? HAHA terbaikkk~